Este vorba despre acvariul nano, un acvariu ce a fost lipit de mine (voi detalia asta intr-un post separat) prin februarie anul acesta, dupa care am incercat un setup ce a fost oprit datorita unor probleme ce n-au tinut de mine. Am reusit insa in aceasta toamna sa il refac, astfel incat pot sa vi-l prezint si voua. Este inca la inceput, setupul fiind pornit de o luna si un pic.

Detalii tehnice:

– bazin: 30x28x17.5 cm (cote exterioare; Lxlxh) , 13.3 litri brut (cu tot cu camera de filtrare din spate), deci sub 10 litri net.

– filtrare: 1 litru de Eheim Substrat Pro, si niste perlon pus deasupra acestuia

– iluminare: lampa Arcadia Arc-Pod 9W (lumina roz pentru plante, nu scrie temperatura de culoare pe neon, insa dupa spectru e ok), timp de 7 ore/zi , la care, am adaugat o lampa AquaZonic de 11 W, bec de 6700K, ce deocamdata functioneaza doar 2 ore/zi (impreuna cu cea Arcadia).

Probabil veti zice ca e mult, cam 2 W/litru, insa lampa Arcadia are o bucata de plastic transparent sub neon ce cred ca mai taie din intensitate iar marginile bazinului nu sunt iluminate la fel de bine. De asemenea am simtit ca plantele vor mai multa lumina� Asa ca am luat Aquazonicul, ce rezolva problema iluminarii pe margine, am ridicat-o un pic mai sus fata de luciul apei si o tin doar 2 ore pe zi.

– CO2: butelie 2kg, cu reductor Dennerle (nu mai stiu ce model, veti vedea o poza mai jos), electrovalva Dennerle (iarasi nu mai stiu ce model) care insa cam face figuri, va trebui sa o desfac si cel mai probabil sa iau alta, difuzor cu pastila si ph-controller Dennerle Evolution cu sonda Dennerle; tin pH-ul intre 6.8 � 6.9

– substrat: fertl JBL Florapol peste care am pus pietris vulcanic negru

– fertilizare: micro JBL Ferropol+Ferropol24, macro Easy Life Fosfo si Kalium si Seachem Nitrogen (la ultimele teste a iesit 0.6 ppm Fe, intre 5 si 10 (mai mult spre 10) ppm NO3, 0.2 ppm PO4 (va trebui sa-l mai cresc un pic)

– decor: pietre din lava vulcanica si fundal imagine de cer cu nori

– fauna: cativa creveti Sakura plus cativa melci �comunitari� ce au trait peste vara, lasati in acvariu sa se descurce singuri si am avut noroc incat au ramas cativa si am putut popula bazinul

Iar punctul forte al acestui bazin il reprezinta flora. Am primit de la �Porcu� de pe acvariu.ro doua plantute foarte frumoase si de asemenea foarte rare la noi in tara, in ultima vreme nu le-am mai gasit in niciun jurnal prezentat pe forumurile noastre�Este vorba despre Elatine triandra si Elatine hydropiper (ultima fiind o planta extrem de sensibila si pretentioasa la schimbarile de mediu, cu o adaptare destul de inceata). Pe langa acestea doua, flora mai este completata si de Utricularia graminifolia si Monosolenium tenerum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *