Dăm “share” la violență să scrie pe toți pereții, nu doar cei exteriori, ci predominant și pe cei ai rețelei sociale. Ce se schimbă, dacă distribuim astfel de acte, scene? + reacțiile și comentariile de rigoare.O eliminăm, îi reducem efectele? Aa…să vadă și lumea… ce să vadă? Cruzime, răni deschise, suflete călcate în picioare. Stop! Eu nu doresc să văd așa ceva în feed-ul meu.

De aceea, niciodată nu voi distribui astfel de exemple. Nu numai, că îmi fac mie, un rău emoțional, dar îl “in(suflu)” și mai departe.

Vulnerabil, real sau supraexpunere

Prin urmare, pe “wall-ul” meu, voi agăța fotografii, pe care voi dori să le revăd peste ani. Îl voi picta în culorile alese de mine cu poze din natură,  pasiuni și ceea ce consider eu, că mă reprezintă.Voi scrie ce am în suflet, nu pe ziduri, pentru că se vor șterge în timp. Aleg să împart sufletul cu voi, cei ce mă citesc. Aleg să pun pe tapet un suflet interiorizat, ce simte, trăiește mult mai decât se vede.Doar că, nu sunt niște emoții expuse.Astăzi, totul se vrea a fi expus, de aceea devenim și mai vulnerabili. Am putea apela la dubla expunere pentru a ne regăsi, pentru a coincide cu ceea ce simte celălalt. O altă formă de empatie.Ține de percepția asupra lucrurilor. Uneori, cădem în extrema cealaltă, lucru firesc, dar supraexpunerea poate deveni nocivă, la un moment dat.

Și până la urmă, ce e bun în a fi bun?

E gratis. Parțial greșit. Bunătatea nu costă bani, dar costă suflet și sentimente.

E o acțiune limitată. De unde începe? De la o inițiativă.Actul în sine, e tot o formă de iubire.Până unde? E limitată de tine.

E vulnerabilă. Și încă cât. Pot rămâne doar cioburi, când este trădată. Se lipesc la loc, dar bunătatea e un act, ce nu moare, dar își mai pierde din strălucire cu fiecare profitor.

Nu e banală sau “old school“. Încă, e în tendințe, sub diverse forme. Doar poartă-mă în haine, poartă-mă în mersul tău, poartă-mă în fiecare zi…nu se demodează niciodată. Bunătatea se adaptează în funcție de situație și context.

Are reguli. Nu se pretează la alte reguli, decât propriile reguli. Fii bun!

Hainele nu te fac om bun, dar faptele da.

Bunătatea nu te face mai slab în ochii celorlalți.E un act de curaj, să schimbi ceva prin bunătate.De regulă, schimbarea vine prin violență și supunere.

Bunătatea e slăbiciune. Nu ești bun de nimic. Sunt bun, îmi e de ajuns. Bunătatea nu deschide uși, dar deschide suflete. E catalogată ca fiind definitorie a caracterului “moale”, “slab”. De ce mereu cei “buni” sunt și cei slabi? Pentru că, de cele mai multe ori, folosesc ca arme: iubirea. Nu lasă urme, ci lasă ceva în urma lor. Nu pun sare pe rană, ci sunt pansament pentru aceasta.Tot ei sunt primii trădați, cei care primesc “palma” de la ceilalți.În timp ce, alții bat palma pentru “pactul” făcut.

Bunătatea e un câștig, atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. E ca și cum ai aduna “+”. Păi, cât valorează? Bunătatea nu o poți depune în cont, s-ar devaloriza.Totuși, ea nu se devalorizează în timp, actul își păstrează valoarea la momentul prezent și viitor.Ai putea impozita bunătatea? Nu. I-ai putea adăuga valoare adăugată? Cu siguranță.

Haina omului bun e îmbracată de mulți. Însă, puțini și-o asumă, pe deplin. La unii, se termină când treci de haine și ajungi la suflet. La alții, trece prin și dincolo de suflet.

Nu de puține ori, am văzut cum “oamenii buni” la suprafață, ignoră o persoană ce o întâlnește pe jos. Judecata acestuia fiind: Omul e beat, drogat sau mai știu eu cum. Rareori, s-a pus problema că ar putea fi bolnav sau că i s-a făcut rău. În mintea ta, fă schimb de roluri. Cum ar fi, dacă tu ai fi persoana în cauză și ar proceda, ca tine? Ți-ai păstra opinia din această postură?

Colecția “Om bun”-ColorEscu

Bunătatea începe prin acte mici. Bunătatea e ca și un obicei.Pentru a persista trebuie repetat. Încercați, de probă, să fiți buni: a oferi loc unui bătrân în autobuz, a composta biletul unui călător, a face o fotografie unui necunoscut, etc. Aceste acțiuni, cel puțin în cazul meu, nasc un anume sentiment, când auzi un simplu “Mulțumesc!”.Am întâlnit oameni, pe care aceste gesturi i-au surprins și pentru care acest mesaj de mulțumire, a sunat altfel. Pentru că, în ziua de azi, din ce în ce puțin te aștepți la un ajutor dezinteresat.

Pentru a fi bun, nu trebuie să porți haine de erou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *