greșeli de evitat

O asigurare de viață și sănătate este o decizie pe termen mediu și lung. Tocmai din acest motiv nu trebuie făcută sub impulsul momentului. Asigurările sunt produse complexe care se pliază perfect pe nevoile tale doar atunci când faci o alegere informată, cu ajutorul unui consultant bun.

Iată 5 greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când te decizi asupra unei asigurări de viață și sănătate:

Participi singur la întâlnirile cu consultantul – Indiferent de beneficiar, o asigurare de viață și sănătate vizează întreaga familie. De aceea este foarte important ca ambii soți să participe la întâlnirile cu consultantul. Trebuie să țineți cont că, această cheltuială în plus va veni din bugetul familiei deci decizia ar trebui și ea luată în cadrul familiei.

Nu pui suficiente întrebări – cum am menționat la început, asigurările de viață și sănătate sunt produse complexe care se derulează pe durate lungi. Din acest motiv nu ar trebui să semnezi niciodată un astfel de contract până nu ați lămurit fiecare aspect. De exemplu trebuie să înțelegi foarte bine termenii folosiți cum ar fi: prima de asigurare, eveniment asigurat, suma asigurată, valoarea de răscumpărare, etc. Întotdeauna mergeți pe principiul “întrebi de 10 ori și semnezi o dată”. Este de datoria consultantului să îți explice și să te lămurească oricât de banală ți s-ar părea întrebarea.

Nu citești cu atenție contractul – trebuie să știi foarte bine atât beneficiile poliței de asigurare cât și excluderile. Analiza contractului este o etapă importantă. Foarte mulți clienți ignoră detaliile contractului și se trezesc peste câțiva ani că ceva important pentru ei nu este acoperit sau chiar că face parte din excluderi. Pentru a evita această situație trebuie să citești de la bun început toate riscurile care îți sunt acoperite și în ce situații nu vei fi asigurat.

Alegi polița cea mai ieftină fără să consideri nevoile tale reale – foarte mulți oameni sunt tentați să își asigure doar nevoile de bază deoarece această variantă este mai puțin costisitoare. Însă, dacă aveți posibilitatea financiară de a investi mai mult este o idee bună să vă luați puțin timp și să gândiți la rece toate riscurile pe care ați vrea să le știți asigurate.

Ascundeți istoricul medical – este tentant ca, atunci când îți faci o asigurare de viață și sănătate să nu fii tocmai onest cu istoricul tău medical. Mulți cred că dacă au avut probleme medicale în trecut firma de asigurări le va cere o primă mult mai mare sau nu va accepta cererea. Aceasta este o greșeală foarte mare deoarece când adevărul va ieși la iveală, firma va putea anula polița și nu vei fi despăgubit. Sper că aceste greșeli te-au ajutat să înțelegi mai bine cum funcționează asigurările de viață și sănătate și că îți vor fi de folos atunci când te hotărăști să închei o poliță.

Rolul unui consultant este să te ajute să găseșți cea mai bună protecție pentru tine și familia ta. Dacă îți dorești o asigurare de viață și sănătate, o pensie privată sau, pur și simplu, vrei să înțelegi mai bine cum funcționează asigurările îți stau la dispoziție.

Asigurare de viață valabilă oriunde în lume

O asigurare de viață este cea mai simplă formă prin care îți poți proteja familia în cazul unei dispariții premature. Indicat este ca, unei asigurari de viata să i se adauge pe lângă deces și protecție în cazul unei invalidități permanente.

Protejarea stilului de viață al familiei în cazul unei dispariții premature – familia primește un sprijin financiar de până la 1.000.000 de lei.  Înlocuirea venitului în caz de invaliditate permanentă – fie că este vorba de pierderea unui deget sau de o dizabilitate gravă vei primi până la 800.000 de lei pentru a-ți păstra stilul de viață. Flexibilitate în alegerea beneficiilor – asigurarea poate fi configurată în funcție de nevoile și posibilitățile fiecăruia Posibilitatea de a atașa oricând componente de sănătate și economisire – poți adăuga oricând protecție pentru boli grave, zile de spitalizare și intervenții chirurgicale sau economisire. Primești 30% din banii plătiți înapoi dacă până la sfârșitul contractului nu pățești nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *