Boala de mișcare este o senzație de prostie. De obicei, apare atunci când călătoriți cu mașina, cu barca, cu avionul sau cu trenul. Organele senzoriale ale corpului dvs. trimit mesaje amestecate la creierul dvs., provocând amețeală, ușurință sau greață. Unii oameni învață la începutul vieții că sunt predispuși la afecțiune.

Care sunt simptomele bolii de mișcare?

Boala de mișcare provoacă de obicei un stomac supărat. Alte simptome includ o transpirație rece și amețeli. O persoană cu boală de mișcare poate deveni palidă sau să se plângă de o durere de cap. Este, de asemenea, obișnuit să experimentați următoarele simptome ca urmare a bolii de mișcare:

  • greaţă
  • vărsături
  • pierderea sau probleme pentru menținerea echilibrului

Care sunt factorii de risc pentru boala de mișcare?

Orice formă de călătorie, pe uscat, în aer sau pe apă, poate provoca senzația de neliniște a bolii de mișcare. Uneori, plimbările de distracție și echipamentele de joacă ale copiilor pot induce boală în mișcare.

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani sunt cel mai probabil să sufere de boală prin mișcare. Femeile însărcinate au, de asemenea, o probabilitate mai mare de a experimenta acest tip de tulburări ale urechii interne.

Ce cauzează îmbolnăvirea mișcării?

Mențineți echilibrul cu ajutorul semnalelor transmise de multe părți ale corpului – de exemplu, ochii și urechile interioare. Alți receptori senzoriali din picioare și picioare vă anunță sistemul nervos ce părți ale corpului dvs. ating pământul.

Semnalele conflictuale pot provoca îmbolnăviri de mișcare. De exemplu, când ești într-un avion, nu poți vedea turbulențe, dar corpul tău îl poate simți. Confuzia rezultată poate provoca greață sau chiar vărsături.

Cum este diagnosticată boala de mișcare?

Boala de mișcare se rezolvă rapid și nu necesită, de obicei, un diagnostic profesional. Majoritatea oamenilor cunosc sentimentul când apare, deoarece boala apare numai în timpul călătoriilor sau a altor activități specifice.

Cum se tratează boala de mișcare?

Există mai multe medicamente pentru tratamentul bolilor de mișcare. Majoritatea previn doar apariția simptomelor. De asemenea, mulți induc somnolență, astfel încât mașinile de exploatare sau un vehicul nu sunt permise în timp ce iau aceste tipuri de medicamente.

Medicamentele prescrise frecvent pentru îmbolnăvirea mișcării includ hidrobromida de hioscină, cunoscută frecvent ca scopolamină. Un medicament pentru boală în mișcare fără contrasens este dimenhidrinatul, adesea comercializat ca Dramamine sau Gravol.

Cum este prevenită îmbolnăvirea prin mișcare?

Majoritatea persoanelor care sunt sensibile la boală de mișcare sunt conștiente de acest fapt. Dacă sunteți predispuși la boală de mișcare, următoarele măsuri preventive vă pot ajuta.

Planificați-vă în avans când rezervați o călătorie. Dacă călătoriți cu avionul, cereți un scaun pentru geam sau pentru aripi. Pe trenuri, bărci sau autobuze stai spre față și încearcă să eviți cu spatele. Pe o navă, cereți o cabină la nivelul apei și aproape de partea din față sau de mijlocul navei. Deschideți o aerisire pentru o sursă de aer curat dacă este posibil și evitați citirea.

Așezați de multe ori în fața unei mașini sau a unui autobuz sau vă conduceți singuri. Multe persoane care suferă de boală de mișcare într-un vehicul constată că nu au simptomele atunci când sunt la volan.

Este important să vă odihniți cu multă seară înainte de călătorie și să evitați consumul de alcool. Deshidratarea, durerile de cap și anxietatea duc la rezultate mai slabe dacă ești predispus la boală în mișcare.

Mănâncă bine, astfel încât stomacul tău să fie decontat. Stai departe de alimentele grase sau acide înainte și în timpul călătoriilor.

Aveți la îndemână un remediu la domiciliu sau încercați terapii alternative. Mulți experți spun că menta de ardei poate ajuta, precum și ghimbirul și horehound negru. Deși eficiența lor nu a fost dovedită de știință, aceste opțiuni sunt disponibile.

Pentru piloți, astronauți sau alții care se confruntă cu boală de mișcare în mod regulat sau ca parte a profesiei lor, terapia cognitivă și biofeedback-ul sunt soluții posibile. Exerciții de respirație au fost, de asemenea, găsite de ajutor. Aceste tratamente funcționează și pentru persoanele care se simt rău atunci când se gândesc doar să călătorească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *