banda kinesiologica

Benzi kinesiologice – un remediu pentru sanatate, folosit in special de catre cei care vor sa faca miscare si sa se bucure de libertate atunci cand fac acest lucru. Avand in vedere acest lucru, iata un scurt ghid care contine raspunsurile pentru cele mai frecevente intrebari referitoare la folosirea si aplicarea benzilor kiensiologice, precum si a beneficiilor pe care acestea le confera. Speram sa va aduca raspunsurile de care aveti nevoie, astfel incat sa decideti daca acestea sunt remediul pe care il cautati pentru sanatatea voastra.

banda kinesiologica

Sunt benzile kinesiologice un remediu doar pentru sportivii de performanta?

In niciun caz. Acestea sunt accesorii bune pentru toate persoanele care fac miscare sau care au probleme in ceea ce priveste efectuarea miscarilor. Practic, includem in aceasta categorie persoanele care sufera de dureri atunci cand merg sau cand incearca sa practice un sport. Totodata, acestea se adreseaza celor care vor sa investeasca in preventie. De exemplu, daca vrei ca micutul tau sa practice un sport pentru a se dezvolta armonis, este bine sa-l inveti sa aplice benzi kinesiologice care sa-i permita miscarea in siguranta.

De ce ar trebui sa investim intr-un set de benzi kinesiologice?

Pentru a scapa de durere. Acesta este motivul principal pentru care oamenii aleg sa poarte benzi kinesiologice. Dincolo de asta, acestea sunt usor de aplicat, fiind ascunse chiar pe sub haine sau uniformele sportive. Forma eleastica a acestora accesorii nu le face deloc deranjanta, ba dimpotriva le ajuta sa sustina musculatura fara a provocare o senzatie neplacuta. Totodata, benzile kinesiologice sunt folosite pentru probleme precum: afectiunile coloanei vertebrale (protuzii discale, spondiloxe, discopatii lombare etc.), afectiuni ortopedice (entorse, epicondilite, ligamentare etc.), drenaj limfatic (hematoame, tumefieri, cicatrici).

Practic, banda kinesiologica are rolul de a ameliora sau preveni durerile, in functie de caz, Totodata, prin aplicarea benzilor kinesilogice vorbim despre simulare neuro-musculara propriceptiva, influentarea pozitiei articultiei, dar si a directiei miscarii. Iar daca si tu te confrunti cu astfel de probleme, ai nevoie neaparat de apelarea la aceste benzi.

Care sunt zonele in care se aplica cel mai des benzile musculare?

Totul depinde de afectiunea care nu da pace unei persoane. De regula, acestea se aplica in zona spatelului, genunchilor, abdomenului, gatului sau umerilor. In functie de acest lucru, un set de benzi kinesiologice poate avea diverse dimensiuni.

Exista dezavantaje ale aplicarii benzilor?

Dezavantaje nu, insa exista cateva situatii in care acestea nu sunt recomandate. De exemplu, daca este vorba de traumatisme severe suferite in urma unui accident sau a unei boli, nu putem vorbi despre aplicarea unor benzi kinesiologice, deoarece efectul acestora nu va fi suficient. Acelasi lucru este valabil si atunci cand vine vorba de plagi deschise, tromboza, pete aparute la nivelul pielii sau chiar diabet.

Unde gasim cele mai bune benzi kinesiologice?

Aplicarea benzilor kinesiologice se face in centrele terapeutice de catre specialisti cu experienta care stiu sa acopere perfect zona cu probleme. Astfel, se va asigura o recuperare rapida a zonelor afectate. Desigur, benzile pot fi aplicate si de catre cei care se confrunta cu problema respectiva, acasa. Cele mai bune modele se gasesc in magazinele de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *