Camerele de securitate sunt utilizate in doua scopuri de baza: investigatie si descurajare. Imaginile pe care le colecteaza cu aparatele de filmat camerele de securitate vor fi cel mai adesea folosite pentru a revizui o crima sau un accident, astfel incat sa puteti intelege ce s-a intamplat cu adevarat. Dar camerele de luat vederi au, de asemenea, o valoare de descurajare, deoarece oamenii care stiu ca sunt monitorizati isi ajusteaza si imbunatatesc de obicei comportamentul.

In scopul de a realiza o investigatie valoroasa si de descuraja la maximum posibilii infractori, trebuie sa alegeti cu atentie locul in care le montati.

Intrarile si iesirile
Usile de intrare si de iesire prezinta cea mai buna sansa de a vedea si inregistra imagini ce pot fi utilizate in scopuri de identificare. Pentru a captura o imagine de ID utila, camera de securitate ar trebui sa fie stabilita pentru a vizualiza o suprafata de aproximativ trei metri latime.

Fiti extrem de atenti atunci cand indreptati camera de supraveghere spre usile exterioare. Cand deschideti usa, o schimbare brusca de lumina va provoca de multe ori o aparitie incetosata a subiectului. Astfel, in locul imaginii de profil pe care incercati sa o capturati, nu veti vedea nimic, doar o silueta in intuneric. In multe cazuri, veti avea un unghi mai bun de vizionare la o iesire. Iluminatul camerei de securitate in acest caz va fi din spate.

Plasarea unui televizor sau a unui monitor aproape de intrare va poate ajuta, de asemenea, sa surprindeti imagini faciale de calitate. Fiecare client sau vizitator va fi atras in mod natural spre monitor. Asa ca, pozitionand camera de supraveghere in apropierea monitorului, puteti captura o imagine faciala completa si clara. Iar ca bonus, in cazul in care monitorul afiseaza imagini de supraveghere, acesta va avea, de asemenea, un efect puternic de descurajare.

Puncte de tranzactie
Camerele video de supraveghere ar trebui sa fie, de asemenea, plasate in orice punct de tranzactie clienti. Acestea includ case de marcat, statii bancare si chioscuri. Pe langa intrari si iesiri, in aceste zone se obtine cea mai buna sansa de a captura imagini de investigatie. Incercati sa plasati aceste camere la aproximativ 3 metri inaltime si indreptati-le direct in zona cu pricina. Daca montati camere prea sus, pe tavan, nu veti vedea nimic decat niste capete de oameni.

Obiective
Prin obiective, ne referim la sertare de bani, dulapuri de bijuterii, seifuri, dulapuri de depunere sau orice zona care ar atrage atentia unui hot. In aceste zone, vrei o imagine cat mai larga posibil sa fie capturata de camere. Ideea nu este atat de mult de a identifica o fata ci de a revizui sau a elucida o infractiune. Acestea sunt, de asemenea, domenii in care camerele de securitate pot fi montate la inaltime relativ mare, astfel incat acestea sa poata filma in jos, direct in dulapuri si sertare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *