folosire-cupa-menstruala

Perioada menstruala are nevoie de protectie, confort si sigurata. Orice femeie are nevoie si merita sa se simta bine si sa se foloseasca de metode cat mai utile pentru a trece cu bine peste aceasta perioada.

Cupa menstruala au fost folosite inca de la mijlocul anilor 1900, acest lucru fiind un aspect demne de precizat. Locul unde au aparut acestea este SUA. Iti vom prezenta cateva dintre argumentele pentru care merita sa folosesti cupa menstruala. Iata care sunt acestea:

Cupa menstruala este eco-friendly, adica este prietenoasa cu mediul inconjurator. Acest lucru inseamna ca nu polueaza si veti face un bine planetei.

De ce este o metoda sigura folosirea cupei menstruale?

Primul argument in acest sens este faptul ca aceasta va va proteja de eventualele pete sau scurgeri care ar putea sa apara. Acesta este sustinut de faptul ca se va insera in vagin si va ramane stabilita acolo fara sa iti dea batai de cap.

Ce mai trebuie mentionat este faptul ca aceasta va asigura o protectie pe perioada menstruala de pana la 12 ore, ceea ce este un mare plus. Mai mult decat atat, aceasta se poate folosi in orice moment al zilei, atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii, iar cantitatea pe care o va pastra aceasta este de la 20 ml de lichid.

dimensiune-cupa-menstruala

  • Metoda sanatoasa

Este o metoda sanatoasa intrucat este produs din silicon medical. Astfel, este un material sigur pentru corpul uman si nu va produce iritatii sau alergii. De asemenea, aceasta nu va perturba flora vaginala sau PH-ul vaginului. In plus, trebuie precizat faptul ca aceasta nu creeaza sindromul de soc toxic,  iritatii si alergii. Un alt argument de spus este acela ca nu va provoaca rani pe col, asa ca nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere.

Se spune faptul ca utilizarea acestei metode va reduce intensitatea crampele abdominale, un lucru pe care l-au observat cateva femei ce au utilizat acest produs.

  • Metoda economica

 

folosire-cupa-menstrualaCupa menstruala se poate reutiliza, iar acest lucru inseamna ca trebuie spalata cu sapun si apa fierbinte pentru a o dezinfecta. Insa, aceasta nu reprezinta o problema intrucat este un obiect mic ce se va spala rapid. In plus, se goleste rar, mult mai rar decat schimbati un absorbant.

O cupa menstruala se va putea folosi pana la 10 ani, iar acest lucru inseamna economii destul de mari. Banii dati pe absorbante sau tampoane vor fi pastrati pentru a fi utilizati pentru alte lucruri. Cu alte cuvinte, este suficient sa cumparati o data o cupa si sa fiti asigurata timp de cativa ani.

  • Metoda confortabila

Purtand o cupa menstruala vei reusi sa te simti oricand in largul tau. Vei putea sa faci sport sau sa inoti, sa porti rochita sau fusta. Si nu este nevoie sa o schimbi des precum un absorbant. Astfel ca, nu va trebui sa mai maschezi purtarea absorbantelor, putand purta si rochite sau fuste.

Asadar, te-ai convins de motivele pentru care sa folosesti cupa menstruala? Aceste aspecte merita luate in calcul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *