ceai instant cu zahar

Ceaiul instant, asemănător granulelor de cafea instant, se dizolvă cu ușurință în apă și se transformă într-o băutură gustoasă. Ceaiul poate fi preparat din frunze întregi, procesate, proaspete sau fermentate. Din frunze se extrag lichidele și compușii care apoi sunt transformați într-un concentrat. La rândul lui, acest concentrat este uscat și transformat într-o pulbere.

Pentru a nu se pierde aromele naturale și gustul frunzelor de ceai, întregul procesul trebuie efectuat la temperaturi mai scăzute. Ceaiul instant natural poate fi preparat din trei tipuri de frunze de ceai:

 1. ceai negru,
 2. ceai verde
 3. ceai oolong.

Câtă cofeină conține ceaiul instant?

Cei care preferă băuturile cu un conținut redus de cofeină se vor bucura să afle că ceaiul instant conține mai puțină cofeină decât cafeaua. O ceașcă de ceai instant neîndulcit de 240 de ml conține aproximativ 26.2 mg de cofeină.

De ce să alegi ceaiul instant pentru aparatele de cafea?

Există mai multe motive pentru care este de preferat să consumi acest tip de bautura si pentru care ceaiul instant pentru aparatele de cafea este o optiune ideala. Iată care sunt cele mai importante:

 • Mai puține deșeuri – Folosind pudră de ceai instant pentru aparatele de cafea în detrimentul pliculețelor de ceai, nu va trebui să-ți faci griji în privința deșeurilor.
 • Ai mai mult control asupra aromei ceaiului – Folosind ceai instant vei putea să obții o ceașcă de ceai pe gustul tău, deoarece poți ajusta aroma băuturii prin schimbarea cantității de ceai care este amestecată cu apa.
 • Nu trebuie să aștepți prea mult – Ceaiul instant de la aparatele de cafea este preparat foarte rapid.  În mod normal, dacă folosești pliculețe de ceai sau frunze uscate, trebuie să aștepți câteva minute ca ceaiul să se infuzeze.

Cum să alegi cel mai bun ceai instant pentru aparatele de cafea?

Calitatea ceaiului instant diferă în funcție de marcă și de compoziție. În continuare te vom învăța cum să alegi cel mai bun ceai instant pentru aparatele de cafea:

 1. Asigură-te că frunzele de ceai sunt de bună calitate – caracteristicile frunzelor de ceai variază în funcție de regiunea din care provin și de momentul în care acestea au fost culese.
 2. Fără aditiv – cele mai bune ceaiuri instant sunt cele obținute din ceai pur, preparat din frunze de înaltă calitate, fără coloranți sau arome artificiale. Ceaiurile cu aditivi au un număr mai mare de calorii și pot crește nivelul zahărului din sânge după consum.

Ceai instant pe bază de plante

Ceaiul instant Herbalife este o băutură revigorantă cu un aport scăzut de calorii ce conferă un plus de energie. Această băutură pe bază de plante este compusă dintr-un amestec de ceai galben pekoe, ceai verde, nalba, hibiscus, nucșoară și pudră de cafeină naturală.

ceai instant

Toate aceste ingrediente ajută la creșterea nivelului de energie și reușesc totodată să îmbunătățească nivelul de concentrare. Prin urmare, consumând ceai instant Herbalife nu vei mai simți nevoia să bei băuturi energizante sintetice.

Prin consumul de ceai instant, aportul zilnic de apă crește. De asemenea, Ceai instant Herbalife pe bază de plante furnizează și cafeină, o substanță ce crește nivelul de concentrare.

Băutura Herbalife îmbunătățește, de asemenea, stare de spirit și energizează organismul. În plus, susține procesul de remodelare corporală, deoarece conține extracte din plante ce acționează la nivel celular.

O singură ceașcă de ceai instant Herbalife furnizează 85 gr pudră de cafeină. Această cantitate este suficientă pentru a crește performanța intelectuală. Consumul regulat de ceai instant Herbalife poate duce la stimularea metabolismului și arderea depozitelor de grăsime.

Dacă este combinat cu o dietă echilibrată, bazată pe alimente ce conțin nutrienți esențiali, ceaiul instant Herbalife poate contribui la controlul greutății.

Ce pH ar trebui să aibă apa pe care o bem?

Cuvântul pH este folosit pentru a descrie calitatea apei potabile. Acesta exprima aciditatea sau bazicitatea unei substanțe folosind o scară de la 0 la 14:

 • Apa acidă are un pH mai mic de 7 – substanțele foarte acide pot avea pH 0. În această categorie se încadrează acidul de baterie.
 • Apa alcalină are un pH egal sau mai mare de 8 – substanțele puternic alcaline, cum ar fi leșia, pot avea un pH egal cu 14.
 • Apa pură are un pH 7 și este considerată neutră, deoarece nu are nici calități acide, nici bazice.

Agenția pentru Protecția Mediului recomandă furnizorilor de apă potabilă să mențină alimentarea cu apă la un pH de 6.5-8.5.

Ce înseamnă un pH nesigur?

Activitatea umană și procesele naturale influențează pH-ul apei în întreaga lume. Dacă apa are un pH foarte scăzut sau foarte ridicat este posibil ca aceasta să fie poluată cu substanțe chimice ori cu metale grele.

Dacă pH-ul apei nu se încadrează în intervalul considerat “sigur” 6.5-8.5 și mai ales dacă este alcalină, nu înseamnă neapărat că nu este bună de băut. Însă apa foarte alcalină poate avea un miros sau un gust neplăcut și poate deteriora, de asemenea, conductele care transportă apa.

cana cu ceai instant

Apa acidă cu un pH mai mic de 6.5 ar putea fi contaminată cu poluanți, ceea ce înseamnă că nu este bună de băut.

Apa alcalină este din ce în ce mai consumată în ultimii ani. Unii spun că apa ușor alcalină cu un pH cuprins între 8 și 9 poate îmbunătăți starea de sănătate. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi științifice care să susțină că apa alcalină este mai sănătoase decât alte tipuri de apă potabilă.

Totuși, există câteva studii care sugerează că apa alcalină poate fi benefică pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială, diabet, colesterol ridicat sau reflux gastroesofagian. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține concluziile acestor mici studii.

Cum să testezi pH-ul apei?

Furnizorii de apă mențin pH-ul la un nivel normal, așa că nu este nevoie să-ți faci propriile teste acasă. Însă, dacă observi că robinetele sau țevile încep să ruginească, ai putea să-ți cumperi un aparat pentru măsurarea pH-ului apei. Rugina este un semn de coroziune și este cauzată de apa acidă. Țevile deteriorate trebuie inspectate de un instalator profesionist și înlocuite, dacă este necesar.

Unul dintre cele mai apreciate produse de testare a pH-ului sunt cele în formă de pix. Pur și simplu scufunzi aparatul într-o probă de apă de băut, iar în câteva momente pe afișaj va apărea nivelul pH-ului. Dacă apa se încadrează în intervalul 6.5-8.5 nu este nevoie să iei măsuri.

În schimb, dacă pH-ul apei de băut nu se încadrează în intervalul considerat sigur, trebuie să contactezi compania locală de apă potabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *