Baia moderna

O baie in care predomina sticla, inoxul si cromul poate parea impersonala, comparativ cu una decorata il stil traditional. Marele avantaj pe care il ofera este insa imaginea unui spatiu curat si ordonat, in care nimic nu e de prisos.

Dulapuri cu sertare din plasa de sarma – cu marele avantaj de a fi aerisite, separatoare pentru sertare – care permit o intretinere mult mai usoara a curateniei si care scurteaza timpul de cautare a unui obiect, suporturi cromate pentru prosoape si sapun, rafturi din sticla securizata – toate aceste accesorii practice pentru baie, se gasesc in magazine, se potrivesc cel mai bine intr-o baie decorata in stil modern, minimalist, unde predomina materialele “reci”. Acest stil este reprezentativ, in general, pentru o femeie cu o viata activa, o femeie pentru care fiecare minut conteaza.

Culorile cele mai potrivite pentru o baie supermoderna sunt: argintiu, alb si negru, uneori cu accente de rosu sau albastru. Obiectele sanitare care arata cel mai bine intr-o asemenea combinatie de culori sunt din sticla sau din metal si au un look “industrial”, cu tevile aparente (de ex. alimentarile bateriilor, sifoanelor, apometrele cu tevi cromate).

La alegerea faiantei, e bine sa optam pentru alb sau o culoare foarte inchisa, tinand cont de forma placii de faianta, proportiile dintre laturi, culoarea, imprimeul, culoarea chitului, latimea rostului, unghiul la care le dorim, pana si de intensitatea luminii, pentru ca riscul sa ne iasa ceva “urat” este mare. Cel mai bine ar fi sa desenezi inainte pe o coala de hartie felul in care va arata fiecare perete in parte. Astfel vei avea o imagine mai clara a rezultatului final.

Culoarea tavanului necesita, de asemenea, o atentie deosebita: albul nu se potriveste intotdeauna, mai sigur este un gri deschis.

Pentru un pic de extravaganta si nonconformism, o idee ar fi inlocuirea faiantei cu foi de tabla tratata impotriva ruginii, amprentata sau nu. Astfel, baia va avea un aspect deosebit. Practic, va semana cu grupurile sanitare de hotel sau de club, avand un aspect foarte igienic. Intr-o baie mica sau in toaleta de serviciu, un lavoar rotund te va ajuta sa castigi spatiu. Pentru un efect deosebit, alege o chiuveta transparenta si fixeaz-o pe un suport metalic.

Lavoarul cromat, fixat pe etajera din sticla, da un aspect modern acestei bai. Oglinda mare, fara rama, faianta alba si placile ceramice de pe podea completeaza ansamblul. Inlocuieste demodata perdea de dus din plastic imprimate cu un paravan transparent si baia ta va capata o infatisarea complet diferita. Parca si periutele de dinti au un aspect mai igienic intr-un suport din otel sau inox. Pentru a crea armonie in baie, alege un set cu mai multe accesorii asortate, din acelasi material.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *