parfumul care miroase ca spațiul cosmic

Cum miroase spațiul cosmic? Ei bine, vom avea ocazia să simțim. O companie a inventat parfumul care miroase ca spațiul.

Astronauții au spus de mult timp că ieșirile spațiale lasă un miros distinctiv pe costumele lor. Cum miroase spațiul cosmic a fost însă greu de definit până acum.
Deși mirosul varia ușor de la caz la caz, majoritatea au spus că spațiul cosmic miroase a praf de pușcă, carne arsă și chiar a zmeură.

„La început nu-l puteam identifica. Apoi ne-am dat seama că era mai pregnant pe țesături decât pe metal sau plastic”, a povestit Don Pettit, un fost astronaut american de pe ISS, pe blogul NASA.
Asta se întâmpla în 2002. După atâția ani, compania Omega Ingredients, din Marea Britanie, spune că a creat un parfum care miroase ca spațiul cosmic.

Firma, specializată în crearea de arome naturale pentru industria alimentară, a lansat o companie de strângere de fonduri pe Kickstarter. Până acum a strâns peste 200.000 de dolari.

Numele parfumului va fi „Eau de Space”.

Fondatorul Steve Pearce a fost contactat chiar de către NASA, în 2008, pentru a crea o aromă care să miroase ca spațiul, însă abia peste patru ani a reușit.

„Cea mai bună descriere ar fi un miros metalic, o ușoară senzație plăcută de metal. Mi-a amintit de mirosul de sudură, așa miroase spațiul cosmic”, a mai scris astronautul Don Pettit. Chiar și astronauții din misiunile Apollo au spus că Luna are un miros similar.

Mirosul depinde însă și de percepția proprie. Alți astronauți au descris o senzație de sulf sau chiar rom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *