Curatatorie si intretinere haine de piele

Pielea se micşorează şi se întăreşte de la caldura excesivă. Exemplul tipic este deteriorarea spătarului, a tetierelor și capitonajului de bord din maşinile care au piele în interior. Pielea se întăreşte şi se usucă în timp, fără îngrijire specifică. Fibrele din piele devin casante şi fragile deoarece colagenul din piele pierde apa la temperaturi ridicate.

Datorită deshidratării, pielea se stafideşte şi capătă un aspect urât, se subțiază, se răreşte şi se ajunge la ruptură.(ex. imagine stanga)

Pentru evitarea acestor procese de degradare a tapițeriei de piele este necesar un tratament profesional, cu produse corespunzătoare, pentru a nu se ajunge la distrugere.
Este recomandat ca tratamentul tapițeriei de piele, expusă la soare, să suporte procese de întreținere primăvara şi toamna, pe toată durata utilizării.

Curatatorie si intretinere haine de piele

Pielea autentica este un produs natural. Comportamentul ei, la uzura si curatare difera de cel al textilelor.

Pielea poate suferi urmatoarele modificari: se poate intinde, isi poate schimba culoarea daca au fost folosite vopseluri nerezistente la curatare, sa aiba diferente de culoare daca a fost procesata cu mai multe bai de curatare, sa aiba semne de deteriorare daca a fost expusa la lumina, sa aiba pete datorita agentului adeziv scurs, sa contina defecte datorate lacrimilor, intepaturilor si taieturilor, sa fie desfacuta si jupuita, sa contina cute groase si matuiri, sa aiba semne de utilizare ( ex: cusaturi desfacute si pete fixate ).

In functie de situatia obiectelor si momentul interventiei, sunt posibile metode de procesare pentru curatarea hainelor si articolelor de piele. Toate hainele si lucrurile din piele pot fi curatate cu tehnologia si conceptele profesionale de ingrijire adoptate. Experientele arata ca printr-un tratament in apa rezultatele sunt chiar mai bune decat cu un tratament in solvent organic (curatare chimica ).

Prin procedeele pe care le folosim, putem asigura curatarea si spalarea eficienta a hainelor de piele neteda, piele intoarsa, costume de motociclist precum si aplicatiilor din piele de pe diferite obiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *