Cum se fac prezentarile

A vorbi despre reguli de buna purtare in zilele noastre poate parea desuet. Numai ca, de cele mai multe ori, acestea sunt cele care iti asigura succesul in viata. Afla cum trebuie sa te comporti intr-o lume noua, in care cuviinta mai are un cuvant de spus.

In situatiile oficiale

In situatiile oficiale, se prezinta intotdeauna persoana mai putin importanta celei mai importante, cea mai tanara, celei mai in varsta, iar barbatul este prezentat femeii. Spre exemplu, daca vrei sa-i prezinti sefului tau un colaborator, vei spune: “Domnule Ionescu, vi-l prezint pe Sorin”.

In situatii non-formale

In situatii non-formale, intre persoane de aceeasi varsta sau cand mediul in care te afli este prietenos, poti apela la formula “Va cunoasteti?” (chiar si daca stii ca nu e asa) si apoi faci prezentarile. Pronunta bine numele si prenumele si incearca sa mai spui un amanunt legat de persoana respectiva. De exemplu: “Ea este Laura, colega mea de serviciu”. Acest lucru este folositor chiar si pentru a da persoanelor care nu se cunosc un punct de pornire pentru o conversatie.

Pe cine prezentam?

In cercuri restranse vor fi prezentati toti cei de fata. La petreceri, insa, intruniri cu foarte multi invitati nu este necesar (dat fiind ca este aproape imposibil) ca toti invitatii sa se cunoasca intre ei. Invitatii trebuie sa ii cunoasca pe stapanii casei si pe vecinii de masa. Sarcina prezentarii revine gazdei sau unei persoane foarte apropiate acestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *