ceas-de-perete

Ceasurile mari sau mici, din lemn sau metal, digitale sau analoage au fost create cu un singur scop: acela de a arata ora. Dar datorita versatilitatii lor, le putem folosi cu succes si ca obiecte de decor.
Cand vrei sa acoperi un loc ramas liber pe un perete, ceasul este o varianta demna de luat in seama, caci este util, si niciodata nu va parea in plus, sau adaugat fortat.

Sigur ca ai putea sa alegi un ceas oarecare, caci in definitiv, toate arata ora, deci isi indeplinesc functia de baza. Dar de ce sa nu investesti intr-un ceas care este nu numai util, ci si frumos, care poate impodobi peretele in concordanta cu stilul camerei sau care poate deveni chiar piesa centrala a incaperii tale?

Nu va fi o problema sa gasesti un ceas mare, de perete, caci ele sunt peste tot, iar modelele variaza de la ceasul clasic cu cuc, pana la diverse design-uri moderne, de la ceasurile din lemn pana la cele din metal cromat. Singura problema va fi alegerea lui, alegere care merita gandita daca vrei sa ai pe perete mai mult decat o simpla unealta de masurare a timpului.

Primul lucru care conteaza atunci cand alegi un ceas este marimea. Foloseste unul prea mare si peretele va arata incarcat, foloseste unul prea mic si peretele va arata gol. Marimea si proportiile conteaza foarte mult; nimic nu arata mai bine decat un ceas care pare facut special pentru un anumit perete. Cum faci ca sa gasesti marimea potrivita? Rezerva putin timp pentru a face teste si masuratori. Foloseste banda adeziva pentru a desena forme de ceas de marimi diferite, fa cativa pasi inapoi si admira rezultatul. Cand ai gasit marimea perfecta masoara forma.

O alta problema este forma ceasului. Sa fie patrat sau cu forme circulare? Uita-te bine prin camera si identifica forma care predomina. Ai materiale (de exemplu tapiterie) cu imprimeuri geometrice? Ai vaze sau statuete? In functie de acestea, vei alege forma ceasului. Daca in camera exista desene sau obiecte patrate sau triunghiulare, daca predomina liniile frante, atunci alege ceasul patrat sau cu forme patrate si ascutite. Daca observi ca predomina liniile curbe, ceasul cel mai potrivit este cel cu forme rotunde. Ceasul nu trebuie sa contrasteze cu restul camerei, trebuie sa se integreze in ea.

Nu este neaparat sa te limitezi la un ceas rotund sau patrat. Acestea sunt formele clasice, dar exista o multime de forme ciudate, mai rar intalnite la asemenea obiecte, dar tocmai de aceea, mai moderne si mai indicate in unele interioare. O camera cu design modern, plina de culoare, are nevoie de un ceas in acelasi stil: o forma cat mai ciudata si culori tari. Un interior modern, dar sobru are nevoie de un ceas clasic, dar cu accente moderne, asa cum sunt pendulele cromate. Un design 100% clasic este completat cel mai bine de un ceas din lemn masiv sculptat, eventual unul cu cuc, iar o camera cu design marin are nevoie de un ceas sub forma de carma sau colac de salvare.

Foarte interesante si recomandate acolo unde este posibil sunt ceasurile cu imagini, al caror cadran este ilustrat cu scene sau peisaje. Se potrivesc in camerele moderne, rustice, minimaliste, in functie de scena ilustrata.

Top ceasuri pentru femei

Atunci cand incercam sa ne alegem un ceas, alegerile par sa fie fara sfarsit. Noi firme sunt introduse pe piata de retail extrem de frecvent, si poate sa fie dificil sa te decizi asupra unui ceas anume. Din fericire, anumite companii s-au facut remarcate si se afla in topil ceasurilor pentru femei.
1. Piaget a fost fondat de Georges E. Piaget in anul 1874, preluata fiind mai tarziu de fiul sau, in anul 1911.
2. Omega. Planuiesti sa pleci pe luna? Acest ceas ar fi ideal.
3. Cartier. Louis-Francois Cartier a inceput Cartier in anul 1847, dar compania nu a inflorit pana nu a preluat conducerea fiul sau, Alfred.
4. Movado. Cu mai mult de 200 de premii internationale, Movado a obtinut o pozitie de top in industria ceasurilor.
5. Rolex a condus frontierea ceasului de la inceputul creatiei asle, si continua sa o faca.
6. Timex, una dintre cele mai recunoscute marci de ceasuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *