slabire-chirurgie-plastica

E greu sa slabesti. Prea greu. Ce bine ca avem chirurgii plastici care sa elimine greul pentru noi. Conform unui sondaj care a fost elaborat in Marea Britanie, 8 din 10 femei ar prefera sa rezolve problema slabitului cu o operatie chirurgicala, in loc de regim si exercitii fizice.

Sigur, putem sa intelegem de ce intr-o societate in care toata lumea este PREA ocupata sa ajunga la sala, ideea unei operatii mici si rapide te atrage. Dar cate lucruri nu pot sa mearga gresit atunci cand te afli sub un scalpel?

In plus, operatia estetica nu rezolva problemele emotionale sau de sanatate care au dus la ingrasare in primul rand. Dar in mintea femeilor, o operatie nu numai ca are efecte rapide dar are si efecte extrem de vizibile. Este culmea ca atat de multe dintre cele care au raspuns (26% mai precis) au ales una dintre cele mai complicate operatii ca metoda de slabire pe care ar vrea sa o incerce: bypasul gastric.

Este vorba de operatia care iti micsoreaza volumul stomacului si este folosita numai in cazul persoanelor care sufera de obezitate morbida. Daca ai pana in 20 de kilograme in plus, nu ai de ce sa visezi la un bypass gastric. Mai ales ca este si o operatie foarte scumpa.

Din toate femeile care au raspuns la sondaj doar 6% au spus ca metoda lor preferata de slabit este un regim combinat cu miscare fizica. Barbatii sunt putin mai retinuti decat femeile. 52% dintre cei care au raspuns cum ar dori sa slabeasca au zis ca prefera sa faca mai multa miscare fizica.

Urmatoarele optiuni au fost liposuctia (pentru 11% din respondenti) si capsarea stomacului (19% dintre respondenti).

Daca ai avea bani bineinteles, ai vrea sa apelezi la chirurgia plastica pentru a slabi?

Riscurile slabirii prin chirurgie plastica:

Chirurgia plastică poate fi riscantă, ca orice procedură medicală invazivă. Riscurile pot include:

  • Infecții
  • Sângerări
  • Reacții adverse la anestezie
  • Rezultate necorespunzătoare sau nefericite
  • Necesitatea unui alt procedeu pentru a corecta sau a îmbunătăți rezultatul inițial

Este important să discutați cu chirurgul dvs. despre riscurile specifice pentru procedura pe care o considerați și să luați în considerare orice alte opțiuni disponibile. Este important sa aveti asteptari realiste despre rezultatele procedurii si sa nu va bazati doar pe aceasta pentru a rezolva problemele de auto-stima sau altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *