Parfumuri Originale

Dacă ești una dintre acele persoane preocupate de domeniul parfumurilor, probabil știi deja cum să faci diferența dintre un parfum original și unul contrafăcut. Cu toate acestea, noi am hotărât să scriem acest articol prin care să învățăm oamenii cum să identifice un parfum original, pentru a nu se lăsa păcăliți de cei care încearcă să le vândă replici.

Despre parfumuri originale

Parfumul original este acea esență creată de brandul mamă vândută sub numele acestuia. Parfumurile originale sunt identifice în ceea ce privește designul, ambalajul, numele, esența și etapele de producție. Acestea pot fi comercializate fie de compania care le-a creat, fie de distribuitori autorizați care cumpără produsele de la un furnizor.

Prețul unui parfum nu este același în toate țările, deoarece se stabilește în funcție de starea economică a fiecărui stat în parte. Însă, un lucru este sigur, parfumul original este mai scump decât un tester, o replică sau un fake.

Nu doar parfumurile sunt contrafăcute, ci și banii, actele și operele de artă. De fapt, oamenii sunt tentați să producă variante fake pentru orice obiect valoros.

Cum identifici un parfum original?

Verifică prețul

În primul rând trebuie să fim atenți la prețul parfumului. După cum spuneam în rândurile anterioare, parfumul original este mai scump decât parfumul fake. Dacă cineva încearcă să-ți vândă un parfum Dior la un preț foarte mic, poți fi sigur că este contrafăcut, chiar dacă sticla se aseamănă cu cea a parfumului original.

Un parfum replică este mult mai ieftin decât unul original, însă diferă atât designul, cât și numele, nu doar conținutul.

Parfumuri Originale Dama

Pentru a crea un parfum original este nevoie de timp și bani. Compania trebuie să obțină un brevet pentru rețeta folosită și numele pe care îl poartă parfumul. Așadar, este imposibil să ne imaginăm că putem cumpăra un parfum original la un preț foarte mic.

Verifică recipientul parfumului

Sticla unui parfum original nu are bule, defecte sau alte probleme care te împiedică să-l utilizezi cu ușurință. Toate sticlele parfumurilor originale sunt în stare perfectă. Așadar, dacă ți se pare că sticla este ciudată ori defectă, evită să cumperi produsul pentru că s-ar putea să fii păcălit.

Testează parfumul

Testând produsul îți vei putea da seama mult mai ușor dacă este sau nu original. Un parfum original respectă regula celor trei straturi: note de vârf, note de mijloc și note de bază. După ce este aplicat pe piele, parfumul își schimbă aroma, pe măsură ce timpul trece. În schimb un parfum fake miroase la fel de la început până la final, deoarece are o compoziție diferită.

De asemenea, îți poți da seama dacă un parfum este original sau nu, verificând conținutul. Agită sticla și privește bulele care se formează. Dacă bulele dispar după 2-3 minute, înseamnă că parfumul este fake. În cazul unui parfum original, bulele se mențin timp de aproximativ 10-15 minute.

Persistența și siajul parfumului

Un parfum original poate persista timp de 3-12 ore, în funcție de mai mulți factori. În schimb, un parfum fake rezistă cel mult o oră. De asemenea, în cazul unui parfum fake, siajul este aproape inexistent. De fapt, este atât de mic încât mirosul pare dificil de identificat.

Verifică codul de bare

Pentru a verifica dacă un parfum este sau nu original, poți introduce codul de bare și codul de lot pe site-urile care verifică autenticitatea parfumurilor. Pentru a găsi codul de bare, trebuie să te uiți pe spatele ori pe partea laterală a cutiei de parfum. Codul de lot este inscripționat pe spatele sticlei de parfum.

Ce este un parfum contrafăcut?

Un parfum contrafăcut este un parfum care pretinde a fi original. Cel care produce un astfel de produs, încearcă să copieze într-un mod cât mai fidel originalul. Ceea ce trebuie să știm cu toții este faptul că falsificarea este ilegală.

Parfumurile contrafăcute seamănă destul de bine cu cele autentice, în ceea ce privește ambalajul, sticla și mirosul. Însă, pe lângă faptul că nu persistă prea mult, parfumurile contrafăcute ne pot afecta sănătatea, deoarece pot provoca reacții alergice.

Parfumuri Dior Fake vs Original

De cele mai multe ori, parfumurile contrafăcute se vând prin piețe, prin parcările supermarketurilor sau mall-urilor. Deși se spune că doar parfumurile mai mari, cu o capacitate de cel puțin 100 ml sunt contrafăcute, administrația vamală susține că a confiscat și falsuri cu o capacitate mai mică.

Principalele mărci contrafăcute includ Chanel, Lacoste, Christian Dior și Hugo Boss.

Un parfum contrafăcut nu este satisfăcător din punct de vedere al mirosului, calității și durabilității și nici nu poate fi returnat, deoarece este aproape imposibil să mai găsești vânzătorul. Dacă un parfum ți se pare suspect, nu îl cumpăra pentru că s-ar putea să fii păcălit. Alege să cumperi parfumuri doar din magazine sigure.

Parfumuri contrafăcute vs. replici

Parfumurile originale au un nou rival, replicile. Cei care comercializează replici recunosc că acestea sunt inspirate de parfumuri populare, cunoscute în întreaga lume. Sticla, cutia și numele unui parfum replică diferă de cele ale unui parfum original, însă mirosul seamănă destul de bine.

Un parfum replică are un termen de valabilitate mai redus și nu conține ingrediente rare precum ulei de iasomie. Dar, foarte multe dintre parfumurile replică sunt ambalate în recipiente atrăgătoare iar mirosul acestora poate persista pentru mult timp.

Lucruri importante pe care trebuie să le cunoști

La un moment dat, unele branduri de renume schimbă aspectul ambalajului ori modifică rețeta esenței. Probabil ai observat cu unele parfumuri de top, lansează produse mai moderne, în ediție limitată care care au la bază aceeași rețetă a parfumului original.

Chiar și un parfum tulbure ori foarte colorat ar putea fi original. Depozitarea improprie poate perturba compoziția parfumului, provocând proprietăți senzoriale mai puțin plăcute. Parfumeriile certificate pot vinde astfel de produse la un preț mai mic.

De asemenea, dacă un parfum provoacă o reacție alergică, nu înseamnă că este contrafăcut. Parfumurile conțin esențe naturale, iar persoanele sensibile ar trebui să verifice lista cu ingrediente înainte de a pulveriza parfumul pe piele.

Parfumul este un accesoriu esențial pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau sex. Fiecare individ ar trebui să poată folosi zilnic un parfum original cu un miros atrăgător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *