pata de culoare in casa

Se poarta peretii colorati, in nuante tari sau pastelate. Si ce e nou in asta?, vei spune. Faptul ca nu ii mai colorezi pe toti. Doar unul, sau poate doi: peretii-vedeta ai incaperii.

Felul in care percepem o incapere este influentat de culorile pe care le folosim in decorarea ei. Chiar si activitatile care se desfasoara intr-o camera pot fi influentate de culoarea dominant a pretilor, iar firea persoanelor care locuiesc aici va iesi in evidenta prin prisma culorilor care le reprezinta.

Pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare, ar trebui folosite culori reci, care dau senzatia de departare. In schimb, pentru a pune la o scara mai mica un spatiu foarte mare, se recomanda culori calde, care dau senzatia de apropiere. Culorile pe care le vom alege vor avea un rol decisiv in realizarea interiorului pe care il dorim, regulile dupa care le alegem sunt insa destul de subiective:

  • Rosul: un perete rosu poate fi o idee buna, dar numai daca mobilierul va avea nuante neutre (gri, bej, alb, negru), pentru ca altfel ar induce o stare de agitatie, spatiul respective devenind obositor. Poate fi folosit in bucatarii, dar si intr-un living sau birou, pentru a crea un interior etilist, sofisticat.
  • Portocaliul: este o culoare care, ca si unele nuante de roz, da o stare de bine, de optimism, exuberanta, energie, veselie. Se recomanda in bucatarii (mai ales in zona de luat masa), in living si in camera copiilor.
  • Albastrul: este o culoare care indeamna la relaxare. De aceea se foloseste mai ales in dormitoare sau bai. Nuantele inchise (bleumarin, indigo): creeaza un interior sobru, mai ales daca se combina cu argintiu, auriu sau bronz.
  • Turcoazul: induce senzatia de exuberanta, veselie, de aceea se foloseste cu success in camerele de copii si in zonele de conversatie sau in bucatarie, in zona de luat micul dejun.
  • Verdele: aminteste de natura, deci de liniste si armonie. Se recomanda mai ales in zonele de studio, dar si in living, bai sau bucatarii.
  • Galbenul: sugereaza buna dispozitie. Se potriveste in zonele de joaca sau de conversatie.

UN ANTREU PRIMITOR

Peretii colorati diferit, in nuante vesele, transforma un hol banal intr-un spatiu optimist si primitor.

VERDELE ISI ARE LOCUL IN BUCATARIE

Un perete verde este alegerea ideala pentru bucatarie, pentru ca are un effect linistitor si…face pofta de mancare.

JOC DE CULORI SI TEXTURI

In baie, poti crea o ambianta de efect punand faianta colorata doar in dreptul cazii si lasand ceilalti pereti albi.

PUTIN MOV IN DORMITOR

Peretele zugravit intr-o culoare senzuala aduce un plus de farmec si de intimidate acestui dormitor decorat foarte simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *