Trucuri de toamna

Relaxare in balansoar

Ce poate fi mai placut intr-o dupa-amiaza de toamna decat sa te asezi intr-un balansoar, sprijinita in perne si sa citesti o carte buna? Pentru efectul maxim: asaza-l intr-un colt intim, langa geam.

Draperii groase si cuverturi moi

Inlocuieste draperiile vaporoase din dormitor cu unele grele, din stofa sau catifea, care dau senzatia ca te apara de frigul de afara. Acopera patul cu o cuvertura moale si calduroasa.

Pentru a crea o atmosfera calda si primitoare in locuinta noastra e necesar sa trecem peste partea practica, pentru care procuram unele obiecte de mobilier sau de decor, si sa ne gandim mai profund la cum am vrea sa fie toate acestea: nu cumparam, de exemplu, un pat sau un asternut doar pentru ca avem nevoie de unul, indiferent cum arata, ci mai bine incercam sa alegem obiectele pe care le-am putea integra in decorul pe care ni-l dorim. O locuinta “practica” si atat nu ne ofera confortul psihic de care avem nevoie pentru a ne simti fericiti.

Citeste si despre: Lunetele terestre si caracteristicile acestora

Cel mai bun aliat pentru crearea unei ambiante primitoare este tot ce e natural: culori de pamant, culori de toamna, calde, intense, materiale de asemenea naturale si pentru mobilier si pentru accesorii (aproape toate magazinele mari de mobilier prezinta colectii din lemn natur, ratan, piele etc; PAL-ul pare sa fi trecut in dizgratie, tapiterii, cuverturi, draperii, covoare din lana, bumbac sau in.

Si totusi, cum putem “incalzi” o locuinta fara eforturi financiare mari? Iata cateva idei:

Schimba culorile! Paleta cromatica ce serveste scopului nostru este foarte generoasa: toata gama de galben, portocaliu, nuante de verde, de maro, bejuri, chiar rozuri, visiniu, alb, mai ales daca nu este foarte stralucitor. Alege una dominanta si foloseste diferite nuante ale ei sau ale culorii complementare ei pentru accente.

Schimba texturile: un covor cu firul lung, chiar daca este mai dificil de intretinut, face un interior mult mai primitor decat o mocheta. Cauta un material nou, mai calduros pentru tapiserii si draperii, umple canapelele cu pernute de diferite culori, cu fete confectionate din catifea, din resturi de panza cusute laolalta, dintr-un goblen sau dintr-un mileu vechi etc.

Procura-ti un balansoar, in care sa poti lancezi cu o patura pe picioare, uitandu-te la televizor sau citind o carte in timp ce bei un ceai.

Foloseste efectul aromaterapiei pentru a-ti imbunatati starea de spirit: lampi cu ulei sau lumanari cu mirosuri cunoscute, care iti amintesc de copilarie sau alte momente in care ai fost cu adevarat fericita (scortisoara, vanilie, mosc, etc.)

Foloseste-te de obiecte care evoca perioade bune – fotografii inramate, papusa preferata din copilarie, cutii din lemn sau din metal in care pastrai “surprizele”, (sunt convinsa ca nu le-ai aruncat, ci doar le-ai dosit pe undeva sau le-ai uitat in casa parintilor), fa aranjamente din scoicile pe care le-ati adunat in vacanta de la mare, din conuri de brad, pietre sau frunze uscate din plimbarea de la munte etc.

Nu folosi lumini puternice: in loc de o singura lampa cu becuri de 100 W aprinde 2-3 surse de lumina cu becuri cu putere mai mica, aprinde cateva lumanari sau schimba abajururile cu unele in culori calde (galben, caramiziu sau auriu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *