prajitura-tosca

Prăjitura Tosca este una din preferatele mele deoarece se face foarte ușor și este extrem de gustoasă. Aceasta are un blat pufos cu mac, o cremă fină de vanilie, biscuiți și un strat generos de ciocolată.

Pentru glazura de ciocolată puteți folosi atât ciocolată amăruie cât și ciocolată cu lapte, dupa gustul și preferințele fiecăruia. Tosca este minunată pentru a fi servită musafirilor, la sărbători sau să vă răsfățați familia cu ceva dulce și bun. Va prezint în continuare rețeta mea iar dacă vă este mai ușor de urmărit li urmat, vă las aici o rețetă video de Tosca.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albușuri
  • 120 gr zahăr
  • 100 gr mac
  • 3 linguri de făină
  • 40 gr nucă de cocos, vanilie și un praf de sare
  • Jumătate de plic de praf de copt

Ingrediente cremă de vanilie:

  • 6 gălbenușuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri unt
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 plicuri de zahăr vanilat, esență de vanilie
  • 4 linguri de amidon de porumb

Pentru glazură aveți nevoie de:

  • 100 gr ciocolată
  • 60 ml smântânp lichidă
  • 40 gr unt

Ca ingrediente extra aveți nevoie de aproximativ 20 de biscuiți pătrați – eu am folosit Petit Beurre dar puteți folosi orice alt tip de biscuiți.

Mod de preparare Tosca:

Blat – începem cu prepararea blatului deoarece acesta trebuie sa se răcească foarte bine înainte să punem crema. Pentru blat trebuie să bateți foarte bine albușurile, adăugând zahărul treptat. Acestea trebuie să fie tari, asemeni unei bezea.

Cand albușurile sunt gata, adăugați făina cernută, vanilia, sarea, praful de copt si semintele de mac + nuca de cocos. Se amestecă totul ușor, cu o spatulă, pana ingredientele uscate sunt încorporate foarte bine. Atentie insa sa nu amestecati prea mult pentru a nu se lasa albusurile.

Toata compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 170 grade pentru 20-25 de minute. Inainte de a scoate blatul, se verifica cu o scobitoare pentru a verifica daca este gata.

Crema – galbenusurile se bat cu zaharul + zaharul vanilat pana devin cremoase iar apoi se adauga amidonul de porumb + 100 ml lapte si se amesteca. Restul de lapte se pune la fiert iar cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri. Se amesteca continuu pana crema devine consistenta. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.

Cand crema este inca calduta, se adauga untul si se mixeaza cateva minute pana cand crema devine aerata si untul este topit. Se pune o folie alimentara peste crema, pana se raceste de tot, pentru a nu forma crusta.

Cand totul este rece, si blatul si crema, se monteaza prajitura.

Peste blatul rece se adauga crema, se intinde uniform, se adauga stratul de biscuiti insiropati in putin lapte si ciocolata topita (cu smantana lichida si untul) si se da la frigider.

Prajitura Tosca se lasa la rece cateva ore sau peste noapte si mai apoi e serveste. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *