Obligațiile agențiilor de turism

Agențiile de turism au înainte de toate obligația de a asigura prestarea serviciilor de călătorie pentru turiștii care au contracte valide.

Asigurarea acestor servicii nu este legată strict doar de achitarea tranșelor de către turiști, ci mai ales de asigurarea gradelor de umplere necesare pentru asigurarea operării în condiții optime. Considerăm că atâta timp cât nu există o imagine clară și fermă asupra intenției turiștilor de a călători în condițiile agreate, este periclitată asigurarea operării pentru turiștii de bună-credință, care și-au îndeplinit obligațiile contractuale.

Dintre măsurile adoptate de unele agenții de turism, prelungirea suplimentară a termenelor de plată ar putea însemna riscarea prestării serviciilor unor turiști în detrimentul altora. Oare agenția are dreptul de a lua măsuri care să favorizeze turiștii care sunt în culpă prin periclitarea serviciilor turiștilor care au contracte valide?.

Pașaportul de sănătate

rintre măsurile vehiculate în spațiul public se vorbește despre un pașaport de sănătate ce ar putea fi folosit pentru a permite turiștilor accesul în anumite destinații. Deși în momentul de față nu există o reglementare oficială în acest sens, facem următoarele observații:

  • Cel mai probabil aceste pașapoarte vor fi emise contra cost
  • Prelevarea eșantioanelor biologice presupune folosirea unor echipamente speciale și implicarea unor specialiști
  • Analiza eșantioanelor se face în laboratoare specializate, iar răspunsul nu poate fi transmis imediat
  • Cel mai probabil aceste pașapoarte vor avea un termen foarte scurt
  • Certificatul medical nu poate decât să constate că la data prelevării eșantioanelor biologice pacientul nu a prezentat urme ale virusului
  • Nimeni nu poate garanta că pacientul nu a contactat virusul în zilele următoare emiterii certificatului
  • În măsura în care Statul Român va oficializa aceste pașapoarte sau orice alte măsuri similare considerăm că va fi de datoria agențiilor de turism pentru a depune toate diligențele necesare pentru sprijinirea turiștilor în obținerea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *